
Svenska Golfförbundet erbjuder ett antal handböcker, skrifter och informationsbroschyrer som riktar sig till klubbar, distrikt och övriga i Golfsverige.
De digitala versionerna är fria att ladda ner och läsa, och även publicera och dela via klubbens hemsida, nyhetsbrev eller andra digitala kanaler. Utvalda skrifter kan också beställas som fysiska exemplar – beställ här.
Att leda en golfklubb
En handbok för styrelseledamöter, klubbchefer, valberedning och andra som är engagerade i verksamhetsutveckling på en golfklubb. Handfasta tips och råd kring konsten att leda en golfklubb, i allt från styrelsearbete till marknadsföring och att leda i förändring. Skriven av SGF:s rådgivare Lena Lindström.
Arbetsmiljön i fokus
En handbok för styrelseledamöter, klubbchefer, banchefer och personal, ja, för alla med ett arbetsgivaransvar eller en anställning på golfklubben. Här får du handfasta råd, tips och verktyg för att skapa en tryggare och bättre arbetsmiljö, vilket leder till en attraktivare golfklubb. Skriven av SGF:s rådgivare Lena Lindström i samarbete med Gröna arbetsgivare.
Skatter och golf
Skriften Skatter och golf beskriver överskådligt skatte- och momsregler med koppling till golfverksamhet. Materialet är uppdelat i olika kapitel och har tagits fram för att i ett lättillgängligt format beskriva bestämmelser och regelverk. Skriven av Grant Thornton i samarbete med Svenska Golfförbundet.
Så sköts din golfbana
En handbok för bättre banor. Läs om: Planering och Ekonomi. Inför säsongen.
Greener. Tee och Fairway. Bevattning, dränering och bunkrar. Inför vintern. Banskötsel och miljö. Skriven av SGF:s rådgivare. (Endast tillgänglig digitalt.)
Välkommen till golfen
En snabb och enkel introduktion till golfen, med nio bra saker som är bra att veta om spelet. Perfekt på klubbens introduktionsutbildningar, eller på hemsidan som inspiration till den som vill börja spela golf.
Paragolf är idrott för livet
En broschyr riktad till personer med funktionsnedsättning som är nyfikna på golf. Golf är en idrott som funkar för alla. Det kan ge ett friskare och mer aktivt liv, en meningsfull fritidssysselsättning och möjlighet till tävling för den som vill.
Checklista paragolf
Här hittar du en checklista över billiga och enkla åtgärder som behövs för att exempelvis rullstolsburna ska kunna spela golf på anläggningen. Informationen vänder sig i första hand till fastighetskommittén och andra som ansvarar för konstruktion, underhåll och drift på golfanläggningen. (Endast tillgänglig digitalt.)
Checklista för ledare – barn/ungdom
Den här checklistan innehåller handfasta tips till ledare som anordnar tävlingar för juniorer. Här tar vi upp vad du bör tänka på när du coachar barn respektive ungdomar.
Spel- och tävlingshandboken
Spel- och tävlingshandboken är ett uppslagsverk för dig som ska genomföra en tävling. Den innehåller SGF:s bestämmelser, riktlinjer och rekommendationer för golftävlingar. Den är också en bra informationskälla för att hantera situationer kring det allmänna spelet, handicapfrågor, amatörregler och klubbens tävlingsverksamhet.
Indexering av golfhål
Indexeringen av hålen under en 18-hålsrond är en förutsättning för matchspel. I kampen spelare mot spelare tävlar man om varje hål, att vinna det, dela eller förlora. Lär dig mer om indexering av golfhål – vad som gäller och SGF:s rekommendationer. (Endast tillgänglig digitalt.)
Affisch: Säker golf
En affisch om säker golf som du på golfklubben kan ladda ned, skriva ut och sätta upp på anslagstavlor på er anläggning. (Endast tillgänglig digitalt.)
Verksamhetsinriktningar
Ta del av golfens verksamhetsinriktning – en långsiktig vägledning för att utveckla svensk golfidrott och skapa världens bästa golf för alla. Förbundsmötet beslutar om Golfsveriges verksamhetsinriktning – den gemensamma planen där klubbar, distriktsförbund och förbund i möjligaste mån ska samverka.
Verksamhetsberättelser
Ta del av Svenska Golfförbundets verksamhetsberättelser, där kan du läsa om förbundets organisation och verksamhet, och en sammanställning över det viktigaste som hänt i Golfsverige varje år. Du hittar dem i arkivet över förbundets verksamhetsberättelser.